Demeter Zoltán, należący do czołówki tokajskich winiarzy, na stałe powrócił do Tokaju w 1993 roku, aby zająć się zakładaniem i prowadzeniem „na zlecenie” nowych winnic. Wraz z legendą Tokaju, Istvánem Szepsym, w 1997 roku, odrodził markę Királyudvar, gdzie pod auspicjami dwóch potężnych nazwisk, powstał legendarny, wytrawny furmint.
W portfolio winnicy Zoltána znajdziemy, między innymi, wytwarzane metodą tradycyjną (szampańską) wina musujące ze szczepów furmint i hárslevelű. W zależności od rocznika oraz użytego szczepu dojrzewają w tufowych piwnicach przez okres od 36 do 44 miesięcy, dając wina świeże, wyraziste, o drożdżowym nosie, a zarazem mineralne z wyczuwalnymi aromatami zielonych jabłek oraz pigwy. Znajdziemy również furminty w wersji podstawowej, jak również te, pochodzące z pojedynczych parceli. W tym przypadku spotkamy się ze świeżymi, owocowymi, lekko beczkowymi aromatami oraz smakami, aż po kwiatowe, korzenne, przyprawowe i „słone”, jednoparcelowe furminty.